Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

Slováci podľahli Lotyšom 2:3 po nájazdoch, rozhodol Ločmelis

O všetkom tak rozhodnú záverečné zápasy v skupine - Slováci ju zakončia v utorok o 20.20 súbojom so Švédskom, Lotyši nastúpia o štyri hodiny skôr proti USA.

,aktualizované 

- Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali vo svojom šiestom zápase v ostravskej B-skupine MS s Lotyšskom 2:3 po samostatných nájazdoch a skomplikovali si cestu do štvrťfinále.

- Vo veku 78 rokov zomrel podnikateľ Jozef Majský.

- Zápas Slovenska proti Lotyšsku na MS 2024 v Prahe a Ostrave sledujeme na teraz.sk ONLINE.

- Vyšetrovací tím atentátu na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) sa zaoberá aj možnosťou, že páchateľ nebol osamelým vlkom.

- Vládna koalícia zrušením účasti na okrúhlom stole v Prezidentskom paláci dokazuje, že nemá úprimný záujem riešiť napätú situáciu na Slovensku, tvrdí hnutie Slovensko.

- Kenská polícia sa v priebehu niekoľkých týždňov rozmiestni na Haiti, aby viedla mnohonárodnú misiu podporovanú OSN zameranú na boj proti násiliu gangov. V nedeľu to uviedol kenský minister zahraničných vecí, TASR informuje podľa agentúry AFP.

- Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpia na nedeľný zápas proti Lotyšsku (od 20.20 h) bez zmien v zložení formácií. Slováci sa vo svojom predposlednom zápase ostravskej skupiny MS pokúsia získať istotu postupu do štvrťfinále.

- Strana SaS považuje možné zrušenie utorkového (21. 5.) okrúhleho stola politických strán v Prezidentskom paláci za chybu. TASR o tom informoval hovorca strany Ondrej Šprlák.

- Na východnom Slovensku treba v nedeľu popoludní počítať s búrkami. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

- Prezidentka Zuzana Čaputová považuje možnosť stretnutia politických lídrov stále za otvorenú. Je podľa nej prirodzené, že si jeho príprava vyžaduje nielen čas, ale aj trpezlivosť. V aktuálnej situácii označila za najdôležitejšie, aby nastal posun v upokojení situácie.

- Vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) nevidí v súvislosti s atentátom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) dôvod na odstúpenie ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) z funkcie.

- Dve obete si vyžiadala v noci na nedeľu zrážka lodí na rieke Dunaj v Maďarsku. Päť ľudí je naďalej nezvestných, informuje TASR podľa agentúry AP.

- Vlak zachytil muža na stanici na juhozápade Nemecka a spôsobil mu vážne zranenia, uviedla v nedeľu skoro ráno tamojšia polícia. Informovala o tom agentúra DPA.

- Premiér Robert Fico (Smer-SD) je mimo ohrozenia života. Jeho stav je naďalej vážny. V nedeľu o tom informoval vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD).

- Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil tri osoby, ktoré na sociálnej sieti schvaľovali konanie útočníka v Handlovej. Aktuálne sú v cele policajného zaistenia, o ďalšom postupe rozhodne prokurátor.

- Ukazuje sa, že na okrúhly stôl politických strán zrejme ešte nedozrel čas. Uviedol to v nedeľu zvolený prezident P. Pellegrini, ktorý stretnutie parlamentných strán zvolal spolu s úradujúcou hlavou štátu Zuzanou Čaputovou po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

- Šesť dronov sa zrútilo počas ukrajinského útoku v noci na nedeľu na územie ropnej rafinérie v Slavjansku v juhoruskej Krasnodarskej oblasti, uviedla s odvolaním sa na miestne úrady ruská agentúra Interfax. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

- Volič, ktorý nemôže zo závažných dôvodov, najmä zdravotných, prísť v deň eurovolieb do volebnej miestnosti, môže hlasovať prostredníctvom prenosnej schránky. Požiadať o ňu treba obec a v deň konania volieb okrskovú volebnú komisiu.

- Nemecký futbalista Marco Reus odohral v sobotu svoj posledný zápas v drese Borussie a s divákmi sa rozlúčil netradične - všetkým divákom na Vestfálskom štadióne kúpil pivo. Dortmund zvíťazil nad zostupujúcim Darmstadtom 4:0 a v hľadisku bolo 81.000 fanúšikov.

- Aljašskí štátni policajti v sobotu informovali, že z lietadla, ktoré sa našlo na dne jazera, boli vytiahnuté telá dvoch mužov. TASR správu prevzala od agentúry AP.